SPUŠTENA ZAVESA NA 57. MOSI, SVEUKUPNI POBEDNIK IGARA NOVA VAROŠ

Nova Varoš/Priboj/Prijepolje/Novi Pazar/Ivanjica – Sveukupni pobedik Igara je ekipa domaćina – Nova Varoš, drugo mesto pripalo je Priboju, dok je treća ekipa Novog Pazara.

Najuspešnija takimičarka je Milica Tomašević, atletičarka iz Arilja, dok je najuspešniji takmičar Miloš Raović, atletičar iz Priboja.

Pet dana takmičenja sa ukupno 270 ekipa, od čega su 180 muške i 90 ženskih.

Odigrano je 687 utakmica, a živopisni gradić na obroncima Zlatara u danima dok je MOSI trajao posetilo je više od 40.000 turista.

Tačno u podne na stadionu Branoševac, nakon odigrane finalne fudbalske utakmice Nova Varoš – Požega 4:0 (0:0), kao što su i otvorene, svečano su i zatvorene 57. MOSI Nova Varoš 2022.

Više od 2.000 sportista iz 31 opštine iz Srbije, Crne Gore, BiH nadmetalo se u 15 sportskih disciplina. Padali su rekordi, beležene pobede, ali je najveća pobeda osmeh na licima i gostiju i ljubaznih domaćina.

Uručene su medalje pobednicima, a po spuštanju zastave MOSI sa jarbola, sportisti Nove Varoši karatiskinja Ana Mandić, odbojkašica Anica Grujičić, šahiskinja Tijana Zečević, košarkaš Vladimir Vranić, fudbaler Milan Minja Gordić i rukometaš Nikola Matoić predali su je istaknutim sportistima Kolašina, grada koji će biti domaćin narednih 58. Igara.

Čast da ponesu zastavu MOSI pripala je šahistima Milošu Bojiću, Nikoli Brakoviću, Radovanu Stojanoviću, Luki Daišiću, bivšem karatisti Manojlu Vlahoviću i Milan Obrenoviću, bivšem odbojkašu i sadašnjem treneru OK Gorštak iz Kolašina.

Predsednik opštine Nova Varoš Radoslav Vasiljević je obraćajući se učesnicima na svečanoj ceremoniji zatvaranja istakao da je prezadovoljan načinom na koje su Igre protekle i zahvalio se svima koji su svako na svoj način doprineli da se iz Nove Varoši ovih dana u svet pošalje prelepa slika:

– Što se mene tiče kao predsednik opštine ispunio sam svoju misiju i srce mi je puno ponosa. Mogu smo da poručim, da ukoliko neka opština iz Srbije ne želi u narednom periodu, iz bilo kojih razloga, da se prihvati da bude domaćin MOSI, mi raširenih ruku prihvatamo novo domaćinstvo. Dosta smo uložili u ove igre, sve smo finansirali iz opštinskog budžeta, i drago mi je što su sportisti Nove Varoši na pravi način opravdali naš trud i zalaganje. Sveukupni smo pobednici i to je samo još jedna potvrda da smo ovom organizacijom učinili pravu stvar.

Okupljene je pozdravio i Milan Đukić, predsednik Skupštine opštine Kolašin:

– Čestitam Novoj Varoši na uspešno organizovanim 57. MOSI. Svaki vaš napor pokazaose kao isplativ. Ono što bih posebno pohvalio je da je svaki stanovnik Nove Varoši pokazao ljubav prema sportu i ovoj mladosti, čime su pokazali da duh MOSI i dalje živi. Mi ćemo se potruditi da u Kolašinu budemo dobri domaćini, makar koliko ste vi bili. Sve vas pozivam da 2023. godine budete naši dragi gosti.

Najuspešnija takmičarka na 57. MOSI Nova Varoš je Milica Tomašević atletičarka iz Ivanjice koja je osvojila tri medalje, zlato na 800m i 1500 m i u trci na 3000 m srebrnu medalju.

Najuspešniji takmičar je Miloš Raović atletičar iz Priboja koji se u Novoj Varoši okitio sa četiri medalje, tri zlatne na 200m, 400 m, 4×100 metara i srebno u troskoku.

Priznanje za fer plej i sportsko viteštvo dobila je ekipa Kolašina, dok je priznanje za najkompletniju gostujuću ekipu proglašena ekipa Priboja.