ARMIN SINANČEVIĆ NOVI REKORDER MOSI U BACANJU KUGLE

Prijepolje – Atletičar Crvene Zvezde i reprezentativac Srbije, Armin Sinančević iz Prijepolja, bacio je kuglu na daljinu od 21 metara i 54 centimetara i tako postavio novi rekord Međurepubličkih omladinskih sportskih igara u toj disciplini, koje se održavaju od 20 do 24. jula u Novoj Varoši.

Stari rekord Igara bio je u vlasništvu Asmira Kolašinca, koji je 2015. godine u Prijepolju bacio kuglu na 20 metara i 79 centimetara.
Svaki Sinančevićev izbačaj kugle u petak na Gradskom stadionu na Branoševcu bio je novi rekord. U prvoj seriji on je kuglu bacio 21,04 metara, pa zatim 21,44, da bi u trećoj finalnoj seriji obacio do 21,54 metara i novog rekorda MOSI.

Armin Sinančević je inače član Crvene zvezde, a pre toga je nastupao za Atletski klub Polet iz rodnog Prijepolja.
Pre dvadesetak dana osvojio je zlato na Mediteranskim igrama u Oranu sa rezultatom 21,29 metara, što je znatno lošiji rezultat od rekorda MOSI.
Na 57. MOSI u Novoj Varoši učestvuje oko 2.000 sportista i sportskih radnika iz 31 grada i opštine sa tromeđe Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Oni se nadmeću u 15 sportskih disciplina, u muškoj i ženskoj konkurenciji.