Атлетика на Златару !!!

Општину Нова Варош посетио је директор Српског атлетског савеза Слободан Бранковић, посету је предводио председник општине Радосав Васиљевић са сарадницима из области спорта.

“Тема нашег окупљања јесте промоција значаја Златара везано за развој спорта у Новој Вароши али и да би дошли до промоције у будућем периоду морамо ући у један озбиљан подухват, и покретање иницијативе за детаљно сређивање градског стадиона, за одржавање свих спортских садржаја, поготово атлетике. У што бржем временском периоду завршићемо сву потребну документацију којом ћемо аплицирати код Министарства омладине И спорта, како би нам помогли да створимо нове услове, И уложили, морам да кажем после 100 година, јер се ове године обележава И 100 годишњица клуба. Имамо много разлога да улажемо у адаптацију овог терена, да подигнемо значај спорта у Новој Вароши остварујући најбоље резултате. Може да се тренира свуда али само са наших терена може да се побеђује а доказ томе је И наш данашњи гост који ће нам помоћи, како би Нова Варош постал центар Српског атлетског савеза”, рекао је Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош.

Циљ ове посете је промоција Златара као и његов значај за кондиционе припреме атлетичара и спортиста као и побољшање спортске инфраструктуре за атлетику. Бранковић је истакао да ће Српски атлетски савез помоћи донацијом опреме која је потребна стадиону на Браношевцу, како би у будућности атлетичари имали врхунске услове за припреме, као и услове за школски спорт.

“За Нову Варош и Златар ме вежу веома лепе успомене, али на овој стази сам имао И много тешких тренутака али управо ти тешки тренуци су донели И много српских рекорда који И данас стоје. На жалост и ако се последњих 15-16 година трудим да као директор створим много боље услове него што су били у моје време, млади данас нису спремни на таква одрицања Ии на такве мукве какве су потребне да би се човек бавио врхунским спортом. Пре 30 година провели смо у “Панорами” неких месец дана, овде смо свакодневно долазили, трчали по шуми, брдима И у једним нестварним условима успели да будемо тада најбржа Бела штафета на свету И да постигнемо резултат, који је данас гледајући научна фантастика за оне који тренирају атлетику, не само у Србији већ и целом региону. Данас сам овде због позива И покретања иницијативе председника општине Нова Варош. Видео сам стварно једну искрену жељу да се од огог стварно једног већ пропалог спортског објекта начини једна атлерска краљица, И да тако И постане центар за развој Српске атлетике”, истакао је Слободан Бранковић, директор Српског атлетског савеза.

У плану је и реализација два пројекта: “Дечија атлетика” нижих разреда основне школе као И пројекат “Брзином до звезда”, где се бира мајбрже дете узраста 3. И 4. Разреда ОШ, које ће можда бити и идол своје генерације. Kако је рекао Бранковић веома је важно омогућити деци да тренирају у најбољим могућим условима .